En av de største teaterskolene i Europa

Velkommen til teaterskolen. Her lærer vi å fortelle historier – sammen.

Med XXX unge mennesker fordelt på 27 ulike grupper leverer Fyllingsdalen Teater et gigantisk tilbud til små og store.

Vi har erfarne instruktører til være partier som spenner 1. klassinger på skolen via ungdom på videregående og til to voksenpartier.

Teaterskolen er sentral i rekrutteringen av alle de unge talentene som står på scenen i alle våre oppsetninger. 

For å spille i våre oppsetninger må man gjennom en audition – her handler det like mye om man passer i rollen som om man har store skuespillerkunnskaper.

Der er ingen opptakskrav til teaterskolen som har opptak sommer og vinter. 

Vårpåmeldingen er nå stengt, prøv gjerne igjen til høsten

Klikk her hvis dere vil få tilsendt en mail når neste semesters påmelding legges ut.

Våre instruktører – våren 2022

Simen

Simen

Simen har studert teater ved universitetet i York og stått på flere scener i Bergen og omegn, i tillegg til Fyllingsdalens egen scene. Simen er interessert i musikk og produserer musikken brukt ved produksjonene til teaterskolen. Nås på [email protected] eller telefon 45415356.

Kristoffer

Kristoffer

Kristoffer har vært tilknyttet Fyllingsdalen Teater i en årrekke og har hatt mange ulike oppgaver i flere produksjoner. Han har vært skuespiller på vår scene mange ganger. Kristoffer er utdannet innen pedagogikk. Nås på [email protected] eller telefon 98665766.

Yasmin

Yasmin

Yasmin har erfaring med teater og revy og har lenge holdt på med scenekunst, både foran og bak scenen. Kan nås på epost [email protected] eller telefon 41015221.

Olesya

Olesya

Olesya har studert musikk og vokalteknikk, i tillegg til teater og revy. Hun studerer nå psykologi ved UiB, og hun har en stor interesse for musikk. Hun nås på [email protected] eller telefon 93477304.

Amy

Amy

Amy er utdannet regissør, og gikk ut fra Central School of Speech and Drama i 2013. Siden da har hun arbeidet ved Queens Theatre Hornchurch, og hatt fokus på prosjekter for ungdom. Hun har regissert på mange av Londons scener, men nå er vi glade for å ha henne her i Bergen. Hun nås på telefon 46382216 eller epost [email protected].

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Her er svar på de vanligste spørsmålene vi får hvert eneste semester. 🙂

Når skal vi møte opp?
Semesteret starter i uke 4, og dere får informasjon på epost ca en uke på forhånd.

Hvordan kommer jeg i samme gruppe som en venn/ venninne?
Dette må dere avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Dersom begge f.eks melder seg på gruppe 3 mandager, så er dere i samme gruppe. Men om en melder seg på gruppe 3 mandag og en gruppe 3 tirsdag, så har dere ikke samme øvingsdag. Vi kan ikke flytte noen til en annen gruppe dersom den gruppen er full.

Hva skal vi ha med?
Det er lurt å ha klær som er lett å bevege seg i. Har du langt hår bør du ha det i strikk. Det er også greit å ha med seg en vannflaske, man blir fort tørst av å ta seg ut fysisk.

Kan dere fortelle meg hvem som går i de andre gruppene, sånn at jeg vet hvor jeg helst vil gå?
Du og dine venner må avtale dere imellom, og melde dere på samme gruppe. Planlegg gjerne dette før skjemaet blir tilgjengelig, så er det mer sannsynlig at dere får plass i samme gruppe, og at ikke noen må velge noe annet fordi gruppen er full. Vi kan ikke sende ut påmeldingslister og fortelle hvem som går her og der, det må dere finne ut av selv, ved å snakke med personene direkte.

Gruppen jeg ville gå i er full! Jeg vil jo gå med de jeg gikk med i fjor? Jeg har vært i mandagsgruppen i fem år. Jeg må få plass der!!
Vi får utallige henvendelser av denne typen, og vi kan ikke gjøre en masse unntak, da ville alle gruppene bli altfor store. Spesielt nå som vi har fokus på smittevern kan vi ikke la flere enn normalt få plass i gruppene. Det er heller ikke heldig med tanke på at instruktørene må ha tid til å gi oppmerksomhet til alle elevene i gruppen.

Jeg har meldt meg på. Hvordan vet jeg om påmeldingen er godkjent?
Om påmeldingskjemaet er sendt og kontingenten er trukket fra kontoen din, er alt OK. Du får en epost ca en uke før oppstart, med all informasjon du trenger. Du er påmeldt i den gruppen du valgte i påmeldingsskjemaet, så da vet du hvilken dag som er din øvingsdag.

Facebookgruppe???
Dere bør, hvis dere har anledning, melde dere inn i facebook-gruppene våre. De finner dere på www.facebook.com/teaterskolen/groups – velg den gruppen du har meldt deg på. Går du for eksempel i gruppe 3 fredager, velger du gruppe 3. Har du gått opp et trinn siden sist (f.eks fra Lilleputt til Gruppe 1) må du melde deg ut av din gamle gruppe og inn i den nye.

Finner dere ikke svaret dere leter etter på denne siden, kan dere sende en epost til [email protected]. Er det noe dere vil ta opp anonymt kan dere sende til foreldrekontakt Cecilie på [email protected]. Hun har to barn på teaterskolen og kan ta saker videre til oss uten å avsløre hvor det kommer fra.

Hvor er vi?
Vi holder til i egne lokaler på Spelhaugen 12, få minutter fra teaterbygget. Lokalet ligger like ved Vegvesenet. Det er gode parkeringsmuligheter, og mange butikker i nærheten der foreldre og søsken kan oppholde seg mens de venter. Bussene 18 og 4 går hit fra sentrum – gå av på stoppet som heter «Tjernet».